2011. október 28., péntek

MARIAZELL ÉS BÉCS ADVENT 2 NAPOS UTAZÁS - Jelenlegi ára: 22 900 Ft


MARIAZELL ÉS BÉCS ADVENT 2 NAPOS UTAZÁS
Időpont: 2011. december 10-11. Szombat és vasárnap
Ár: 22. 900 Ft/fő
Az ár tartalmazza:
- buszos utazás Budapest - Mariazell - Bécs - Budapest útvonalon
- idegenvezetés
- utaskísérő a buszon
- egy éjszaka szállás Mariazellben, 3 csillagos modern és felszerelt családi
vendégházban
- reggeli
- uszoda és szauna szabad használata a szállodában
- üdülőhelyi adó
Indulás 2011. december 10-én szombaton 6 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Utunk először a híres kegyhelyre, Mariazellbe, az Alpok hegycsúcsai által körülölelt, csodás városkába vezet.
Megérkezésünk után idegenvezetővel bejárjuk a várost, majd szabad program: Mariazell adventi fényben kivilágított belvárosában séta vagy a szálloda uszodájának és szaunájának szabad használata.
Mariazell Közép-Európa legfontosabb Mária-kegyhelye. A zarándokok már a XII. századtól felkeresik a csodatévő Szűzanya segítségében bízva. A mariazelli Bazilika legfontosabb kincsei a Máriát és a kis Jézus ábrázoló kegyszobor és a Szűz Mária képe, melyet I. Lajos ajándékozott a kegytemplomnak.
A város nevéhez és kegytárgyaihoz számos legenda kapcsolódik:
A XII. században bencés szerzetes érkezett Mariazellbe, hogy az ott élők lelkipásztora legyen. A szerzetes magával vitte fából faragott Mária-szobrát is. Egyszer csak útját egy hatalmas szikla zárta el, megakadályozva őt útjának folytatásában. A szerzetes Szűzanyához fordult segítségért és imái meghallgatásra találtak, így a szikla kettéhasadt és a szerzetes folytathatta útját. Megérkezvén a szobor köré fakápolnát építetett, ez „ Maria in der Zelle”, amely hamarosan a vidék hitéletének központjává vált.
I. Lajos magyar király a XIV. század egy vesztésre álló csata előtt imádkozott a Szűzanyához, reggelre a mellkasán találta azt a Mária-képet, melyet kis oltárán tartott. Mindzet égi jelnek tekintve, magabiztosan csatába vonult és győzelmet aratott a törökök felett. Hálából seregével együtt felkereste Mariazellt a csata után és hálája jeléül a templomnak ajándékozta az arannyal és drágakövekkel díszített képet és sok más értékes, a címerével ellátott kincset.
A gótika és a barokk jegyeit ötvöző háromtornyú bazilika a város jelképe.
De Mariazell nem csak a kegytemploma révén nyújt látnivalókat. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújt a Mézeskalács Manufaktúra, ahol meg lehet ismerni a mézeskalács készítés minden titkát a gyerekek a mézgyertya készítését is megpróbálhatják. A vezetett manufaktúra bejárás közben kóstolni is lehet.
Érdemes felkeresni a likőrüzemet is, ahol ma is tradicionális recept alapján készítik a 33 különböző gyógynövényből a gyomorkeserűt. Üzemlátogatás után vásárolni is lehet.
Másnap reggelink után útnak indulunk Bécs felé. Először idegenvezetővel járjuk be a belváros legfontosabb látnivalóit: Mária Terézia tér, Várkert, Operaház, Kärntner Strasse, Kapucinus templom , Stephansdom, Graben, Hofburg és még sok érdekes látnivaló. Majd ezt követően szabadprogram az adventi vásáron (Christkindlmarkt) és Bécs csodálatos karácsonyi díszben pompázó belvárosában.
A busz délután indul haza, érkezés Budapestre az esti órákban.



Jelenlegi ára: 22 900 Ft

Az aukció vége: 2011-10-31 00:00
. MARIAZELL ÉS BÉCS ADVENT 2 NAPOS UTAZÁS - Jelenlegi ára: 22 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése